Root

Aquest petit celler familiar fou fundat el 1987 per Henri Magnien, qui va cedir la gestió del Domaine al seu fill François. Tot i que és un celler jove, la família ja tenia una clara especialització vitícola des de l’any 1700. Des del 2009, és el fill d’en François, Charles Magnien, qui s’encarrega de mantenir viu el llegat de les 12 generacions de vignerons que el precedeixen.
Gairebé desconegut fora de Bourgogne i de l’òrbita francesa, Charles és un jove elaborador que treballa poc més de 6 ha situades al turó de Côte de Saint-Jacques, una zona enclavada a l’oest de Gevrey-Chambertin, amb vinyes que es van quedar a les portes d’assolir la categoria Grand Cru durant la classificació del 1930.
És a Gevrey-Chambertin on posseeix 32 parcel·les repartides entre les 0,25 ha del 1er Cru Les Champeaux, les 0,33 ha del 1er Cru Estournelles Saint-Jacques, les 0,26 ha al 1er Cru Lavaux Saint-Jacques i les 1,47 ha al 1er Cru Les Cazetiers. A més, també disposa de 0,16 ha al Grand Cru Ruchottes-Chambertin, una vinya que comparteix amb tan sols set viticultors més.
El celler està situat a la part antiga de Gevrey-Chambertin, al costat de la seva parcel·la més prestigiosa, el 1er Cru Les Cazetiers. Charles Magnien acaba d’ampliar el celler després d’haver reformat per complet les seves instal·lacions amb l’objectiu de treballar més còmodament i pensant en l’expansió que ja va començar el 2013 amb l’adquisició d’una parcel·la al lieu-dit Champerrier.
Actualment elabora exclusivament vins negres a partir d’un clon ancestral de pinot noir que anomena pinot Magnien, obtingut mitjançant una acurada selecció massal pels seus ancestres el 1850. Realitza una verema manual amb una triple selecció: a la vinya, abans del desrapat i després, gra a gra. Només els que romanen sencers i en bon estat es mantenen en maceració en fred durant una setmana abans de començar la fermentació alcohòlica, que realitza amb freqüents enfonsaments del barret i remuntats.
El vi es desfanga, deixant-lo reposar unes hores abans que es trasbalsi a les botes de roure on realitza la fermentació malolàctica. Per a la criança treballa en col·laboració amb la boteria Cavin per a la fabricació d’unes botes que afavoreixin l’expressió de la fruita per sobre de la fusta i que atorguin un bon potencial de guarda.
Els vins classificats com a 1er Cru es mantenen uns 10 mesos en botes de roure, un 25% noves, un percentatge que puja al 100% en la criança del seu Grand Cru. Des de l’anyada 2011 la data d’embotellat es regeix pel calendari lunar.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction

Estàs veient 36 productes

per pàgina
Page
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives