Root

Tres dones han forjat la història, el caràcter i el prestigi d’aquest celler del Mâconnais, actualment propietat de Louis Jadot.
Situat en ple amfiteatre natural de Fuissé, aquest Domaine va ser fundat el 1840. Després d’un segle, va iniciar el seu camí cap a l’excel·lència de la mà de la visionària Jeanne Ferret. Un cop acabada la II Guerra Mundial i a una Bourgogne on la majoria de viticultors venien la seva producció als négoces, Jeane va decidir embotellar el vi del celler familiar per a comercialitzar-lo pel seu compte.
I no tan sols això, conscient de la gran diversitat de sòls de la zona, va apostar també per la vinificació parcel·lària. Després d’ella, la seva filla Colette va centrar els seus esforços en perfeccionar el procés de criança, amb excel·lents resultats. Però encara una tercera dona aportaria el seu coneixement i la seva habilitat: el 2008, després de l’adquisició de J.A. Ferret per part de Louis Jadot, la reconeguda enòloga Audrey Braccini es va convertir en la responsable del Domaine, sota la premissa de seguir fidel a l’estil de la casa.
Reprenent la preocupació pels sòls que en el seu dia va tenir Jeanne, Audrey va iniciar la conversió a la viticultura biodinàmica de la vinya. Gairebé 20 hectàrees amb parcel·les com Les Perrières –1 ha amb orientació sud-est–, Tournant de Pouilly –amb ceps que ronden els 50 anys– o Les Clos, un monopole de menys d’una hectàrea situat al centre del poble, a mig camí entre el celler i l’església de Fuissé.
Els rendiments són baixos i la verema es realitza manualment al punt idoni de maduració.
Depenent del vi, s’utilitzen botes més o menys usades, totes elles elaborades per Cadus –boteria propietat de Jadot– amb roure de Tronçais i Nevers. Segons el cas també varien la durada de la criança i del treball amb les mares. El resultat són uns vins ben delineats i amb una gran capacitat de guarda.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction

Estàs veient 1 producte

per pàgina
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives