El Hombre Bala 2016

El Hombre Bala 2016

El Hombre Bala 2016 és l’última anyada del projecte d’Uvas Felices amb Comando G. Un assemblatge de garnatxa amb un petit percentatge de carinyena, procedents de vinyes de la Sierra de Gredos amb edats d’entre 50 i 90 anys. Fruits vermells i un refrescant toc de romaní i violetes. Seducció a la boca, sense oblidar la frescor, els tanins elegants i un gran equilibri. Llar i plaent, ideal en copa Borgoña.

Disponibilitat El producte no està disponible

Informació

ELABORACIÓ
El Hombre Bala 2016 s’elabora, principalment, amb garnatxa de diferents parcel·les de Cadalso de los Vidrios que se situen a la faldilla de Peña Cenicientos i Peña Muñana. La base procedeix de tres vinyes: una situada a 850 metres amb orientació nord en el paratge Castaños del Cincho, una altra a 800 metres amb orientació sud-est situada a Peña Muñana i l’última a Viña de los Barrancos a terrasses mirant a l’est a 800 metres. El 98% del vi és garnatxa vella amb una mitjana de 60 anys i el 2% restant el completa una carinyena amb una edat mitjana de 40 anys. Elaboració poc intervencionista i fermentacions que es realitzen amb temperatures suaus i controlades, utilitzant llevats indígenes i amb aportació de rapa. El vi es va criar 14 mesos en tines i botes de 400 i 700 litres de roure francès i 6 mesos més en ampolla.

NOTA DE TAST (Publicat a El Club de Febrer 2020)
El Hombre Bala 2016 té un encantador color granat, brillant i límpid. Al nas és floral, amb records de violeta juntament amb fruits vermells com les groselles, i els gerds madurs que s’uneixen a unes delicioses notes d’herbes aromàtiques com el romaní i la farigola amb un toc final de caramel. A la boca és fresc i viu, com un suc de fruites vermelles i negres, amb una textura de tanins lleugers i elegants que li donen l’equilibri perfecte. Final llarg i persistent amb records especiats com el clau i lleugers tocs de fusta. Per gaudir des d’ara i en els propers 4 anys acompanyant carns vermelles guisades, com una vedella amb bolets o un magret d’ànec amb salsa, així com formatges d’ovella i vaca curats. Recomanem decantar 15 minuts abans de gaudir-ho obrir-ho amb mitja hora d’antelació, i servir lleugerament fresc, entre 14 i 16ºC, a la Copa Pinot Noir de la sèrie Performance de Riedel (884/67) o a la Old World Pinot Noir de la sèrie Veritas de Riedel (449/07). 

El Hombre Bala 2016 és una garnatxa amb intensitat delicada, frescor i embolicada en fruits vermells”, afirmen a Comando G.