Eulogio Pomares 2007 Colección Vila Viniteca 75 Aniversario

Eulogio Pomares 2007 Colección Vila Viniteca 75 Aniversario

La del 2007 pot considerar-se climatològicament com una collita molt seca. L'estiu va ser humit fins a l'arribada del mes de setembre, quan es va fer més notable la sequera, començant la tardor més seca dels últims 50 anys. Les temperatures durant l'estiu van ser lleugerament més baixes de l’acostumat, tot i que a la tardor les temperatures màximes durant les hores centrals del dia van tenir valors superiors a la mitjana i les mínimes van ser inferiors al que s'esperava. Gràcies a aquestes condicions, el raïm va madurar perfectament i es va obtenir una verema molt equilibrada, amb un elevat contingut en sucres i un bon nivell d'àcid màlic. Una collita caracteritzada per uns baixos rendiments –un 45% inferiors als de 2006– que es van situar al voltant dels 40 hl/ha.
Elaborat exclusivament amb albariño de les parcel·les Torres i Barreiro de la finca El Balado. Una finca de 1.772 m2 que es caracteritza pel seu sòl granític, les seves vinyes emparrades i el seu microclima atlàntic. Es va vinificar –previ desrapat sense esprémer– en dipòsits d'acer inoxidable durant 24 mesos, 12 dels quals en contacte amb les mares.
Eulogio Pomares 2007 aporta una nova visió a seus tres Zárates. Amb la pulcritud de la casa i amb un nou enfocament. Al nas és absolutament mineral. A la boca és molt sec i amb un pas de greix magnífic. Bona guarda.