Root
La família De Gregorio va fundar Finca Allende l’any 1995 a San Asensio, i va començar a elaborar en un celler de lloguer. Actualment, amb les noves instal·lacions ubicades al municipi de Briones, al costat d’un palau del segle XVII de la seva propietat, i l’experiència acumulada de Miguel Ángel De Gregorio, Finca Allende comença una nova etapa amb molts més mitjans i infraestructures per millorar encara més els seus sensacionals vins._x000D_
_x000D_
Els seus ceps estan en el mateix municipi a Briones, a una altitud que oscil·la entre els 415 i els 480 metres. Un total de 36 hectàrees, de les que 2 estan en pla, 30 en vessants –ubicades en turons– i 4 en pendents pronunciades. El tipus de peu sobre el que estan empeltats els ceps és Rupestris de Lot. La majoria de les plantacions -34,5 ha- són de varietats negres: tempranillo de 45 anys d’edat (95%), graciano de 20 anys (4%) i garnacha de 55 anys (1%). Les varietats blanques només cobreixen una extensió de 1,5 hectàrees amb viura (60%) i malvasía de 60 anys (40%)._x000D_
_x000D_
En referència a la composició del sòl és, majoritàriament, argil·localcari, amb el substrat al·luvial que permet el desenvolupament de les arrels en profunditat i l’extracció de minerals. Entre les seves plantacions cal destacar el pago anomenat Calvario del que neix un dels vins més prestigiosos de la zona. A més de proveir-se del raïm de les seves pròpies finques, també compren a altres viticultors de confiança. Fonamentalment realitzen la seva vinificació mitjançant el desrapat del raïm, tot i que també combinen en percentatges, i segons criteri, l’elaboració i trasbalsos durant les elaboracions.