Finca Allende Marure 2021
Miguel Ángel de Gregorio és un viticultor apassionat i un dels enòlegs més innovadors del nostre país. Des que va fundar Finca Allende el 1995, el seu recorregut ha estat impressionant, elaborant grans vins negres a Rioja com Aurus i Calvario. Amb el temps ha guanyat en saviesa i els seus blancs també han fet un pas de gegant.
Fa anys va comprar una vinya plantada el 1947 que tenia tempranillo i una mica de raïm blanc. El que inicialment va pensar que era viura –com és habitual a gairebé totes les vinyes velles de la zona– va resultar ser garnatxa blanca, una raresa a la Rioja Alta. Va decidir vinificar-la per separat i li va semblar una meravella.
Marure és un vi tremendament escàs: tan sols una bota a l’any. Es verema a mà amb moltíssima cura, perquè cal salvar cada raïm. La premsada és molt suau, en una premsa manual de palanca, “de les de tota la vida”. Fermenta en una bota i en damajoanes, on roman amb les seves mares durant 4 mesos. Posteriorment, continua la criança –ja sense aquestes mares– durant més de dos anys en bota nova de roure francès.
“És un vi molt singular, que vaig trobar sense buscar-lo i que, com tot allò que és únic, té un costat màgic. Marure és moltes coses, però sobretot és un joc d’explorar el que és inexplorat i això és a l’ADN d’Allende. Allende significa més enllà, sempre”, ens explica Miguel Ángel de Gregorio.
Avís Prevenda Grans Blancs
Oferta sense compromís i vàlida fins al 15 de novembre de 2024.
Ens reservem la possibilitat d'assignar un màxim d'ampolles de cada vi per client i alguns es repartiran proporcionalment.
Vins disponibles entre febrer i agost del 2025.