François Carillon Bourgogne Chardonnay 2016

François Carillon Bourgogne Chardonnay 2016

Aferrada a Puligny-Montrachet des del segle XVI, la família Carillon elabora vins amb caràcter i tensió. François Carillon, que ajudava al seu pare Louis amb la vinya, és ara el propietari de Domaine i se segueix considerant un homme de la terre. El seu Bourgogne Chardonnay 2016 és un fantàstic blanc per endinsar-se als vins de Côte de Beaune. Elaborat amb chardonnay de Puligny-Montrachet i Meursault amb una criança de gairebé un any. Intens al nas amb records de fruites blanques, kiwi, préssec i albercoc. La boca és voluminosa amb una vibrant frescor i gran longitud. Una fantàstica ampolla avantsala dels grans Pulighy-Montrachet 1er Crus del celler.

25,30 €
303,60 €
OR

Informació

ELABORACIÓ
François Carillon Bourgogne Chardonnay 2016 s’elabora amb chardonnay que prové de cinc hectàrees: dues parcel·les a Puligny-Montrachet i una a Meursault amb vinyes d’entre 33 i 59 anys plantades sobre sòls argil·localcaris. S’ha criat en botes de roure durant gairebé un any amb lleugers batônnages. Es va embotellar uns 16 mesos després de la verema.

NOTA DE TAST
François Carillon Bourgogne Chardonnay 2016 té un bonic color groc amb reflexos daurats. Al nas és intens, amb records de fruites blanques com la pera, cítrics com la llimona i altres fruites com el kiwi, el préssec i l’albercoc. Amb el temps van apareixent notes de pebre blanc, brioix i una subtil nota de vainilla. La boca és voluminosa i concisa, amb una vibrant frescor, una delicada textura sedosa i una fantàstica longitud. A la fi apareixen notes mentolades, de cítrics i un lleu record de fruits secs. Ideal acompanyant crustacis, peixos blaus, arrossos cremosos i formatges de cabra de pasta tova. Per gaudir –servit entre 9 i 11ºC– a la copa Chardonnay/Viognier de la sèrie Veritas de Riedel (6449/05) o a la copa Riesling de la sèrie Vinum de Riedel (6416/15). Una fantàstica ampolla, avantsala dels grans Puligny-Montrachet 1er Crus de François Carillon. Per beure ara i durant els propers 10 anys, on desenvoluparà més complexitat i profunditat. (Data de tast: juny 2020)