Root
E. Guigal es va fundar el 1946 a Ampuis, molt a prop de la ciutat romana de Vienne, al centre de Côte Rôtie._x000D_
_x000D_
La vinya d’Ampuis és un vessant amb terrasses extremadament inclinades que reuneixen unes condicions privilegiades per a la vinya. El seu vincle amb la viticultura es remunta 2.400 anys enrere. Guigal és un celler familiar en el qual s’uneixen tres generacions: Etienne Guigal (pare), Marcel (fill) i Philippe (nét). La seva influència en les darreres dècades en el desenvolupament dels vins de la regió ha estat importantíssima; ajudant a dinamitzar-la i a prestigiar-la encara més. Algunes de les seves cuvées més especials com La Mouline, La Landonne, La Turque i La Doriane, estan considerades entre els vins de major prestigi del Rhône i són objecte de desig i especulació en el mercat internacional. Avui dia posseeixen més de 180 ha de vinya després d’adquirir el 2001 dues noves finques, el Domaine Jean-Louis Grippat a Saint-Joseph i Hermitage i el Domaine de Vallouit a Crozes- Hermitage. Elabora vins reconeguts mundialment a la zona septentrional –més fresca– del Rhone, a Hermitage, Condrieu i Côte-Rôtie, i també a la zona meridional –més càlida– a Châteauneuf-du-Pape. També vinifica en altres denominacions d’origen com Crozes Hermitage i Côtes du Rhône. Prestigiós i reconegut enòleg, Marcel Guigal utilitza la intuïció en l’elaboració dels seus vins. Les cuvées més importants estan plenes de matisos, són potents i estan ben constituïdes. Algunes d’elles arriben a criar-se més de 40 mesos en bota nova.