Root
Hacienda Monasterio és una finca situada entre Pesquera de Duero i Valbuena de Duero i que ja des del segle XIX era propietat d’una família pionera en la nova tradició vitivinícola de la zona. El celler actual fou fundat el 1991 i des de llavors Peter Sisseck (Dominio de Pingus, PSI) el dirigeix mentres Carlos de la Fuente s'ocupa del dia a dia del celler i la vinya. La finca té una extensió de 160 hectàrees, 78 d’elles dedicades al cultiu de la vinya. La varietat més plantada és la tinto fino, amb un 75% de la superfície, seguida d’un 15% de cabernet sauvignon i un 10% repartit entre merlot i una petita part de malbec. Totes elles estan empeltades amb fusta de vinyes velles de la zona sobre peus americans amb poc vigor. La densitat de plantació és de 4.000 peus/ha, amb una producció més baixa del normal de 3.500kg/ha, i estan conduïts en poda guyot per limitar la producció del cep. La parcel·la està orientada al sud i els sòls són majoritàriament àcids i calcaris. El clima és de caràcter continental, amb estius calorosos i nits fresques, una temperatura mitjana de 17ºC i una pluviometria anual de 500 mm. Segueixen els preceptes de l'agricultura ecològica i respecte pel medi ambient en la seva recerca per mostrar el terrer de la finca a través dels seus vins._x000D_
_x000D_
El celler fou dissenyat per l’arquitecte francès Philippe Mazières, qui també havia treballat en cellers com Château Margaux i Château d'Yquem. Les instal·lacions són modernes, amb dipòsits d’acer inoxidable especialment dissenyats per incrementar el contacte entre el most i les pells i millorar l’extracció dels compostos fenòlics._x000D_
_x000D_
També disposen de premsa neumàtica i taula de selecció. En el procés de vinificació es veremen i vinifiquen separadament els raïms de les diferents parcel·les, es realitzen remuntats puntuals i normalment es realitzen llargues maceracions._x000D_
_x000D_
Elaboren el seu primer vi l’any de la fundació amb raïms comprats a viticultors i, des de la collita 1995, vinifiquen la seva pròpia producció.