José María Fonseca 2007 Colección Vila Viniteca 75 Aniversario

José María Fonseca 2007 Colección Vila Viniteca 75 Aniversario

L'anyada 2007 es va caracteritzar per una gran inestabilitat atmosfèrica, amb importants oscil·lacions de temperatura i humitat. A mitjans del mes d'agost hi havia un retard de 10 dies en comparació amb un any normal. L'última quinzena d'agost i durant tot el mes de setembre es van donar unes bones condicions tèrmiques, aconseguint una excel·lent maduració, amb uns baixos nivells d'àcid màlic en el raïm i un bon extracte en els vins finals.
Assemblatge del 72% caiño de la Finca Bostelo, 20% albariño de la Finca la Llacuna i 8% de loureiro de la finca Argallo. La caiño es va veremar el 4 d'octubre, l'albariño el 22 de setembre i la loureiro el 29 de setembre. Els ceps estan plantats sobre sòls d'esquistos metamòrfics amb incrustacions de quars alcalí i gaudeixen d'un microclima clarament atlàntic temperat, amb una forta influència marina. Els raïms es van desrapar i es van esprémer suament.
Les tres varietats van realitzar una premaceració en fred a diferents temperatures: la caiño es va mantenir durant 10 hores a 14ºC, l'albariño 6 hores a 11ºC i la loureiro 8 hores a 14ºC. El 95% del vi va fermentar en dipòsit d'acer inoxidable i es va criar en part amb les mares. El 5% restant (una part de l'albariño) va fermentar i va tenir una criança de 6 mesos en bóta nova d’Allier.
José María Fonseca 2007 és una partitura per a saxo amb la caiño de protagonista. Aromes de grüner veltliner o de riesling austríac? I a la boca, gewürztraminer o moscatell? Tocs cítrics, amb gran nitidesa i una pàtina de greix que l'acompanya en un final ric que suporta una bella acidesa. Una nova dimensió a Terras Gauda. La millor caiño del món! Uauuu!!!