Root

Ambaixadora de Bourgogne i de la pinot noir, la Maison Joseph Drouhin va néixer per dedicar-se al comerç de vins i aviat es va convertir en una de les grans cases elaboradores. La 4ª generació continua treballant sense perdre de vista la història, el terroir i l’equilibri entre tots dos.
El 1880, un jove Joseph Drouhin de 22 anys es va traslladar des de la seva Chablis natal a Beaune, va adquirir els drets d’una casa comercial fundada el 1756 i li va donar el seu nom com a négociant. El seu fill Maurice, va heretar el celler el 1918 i va comprar les primeres terres situades a les prestigioses parcel·les Clos des Mouches i Clos de Vougeot.
El 1957, Maurice va morir i, amb només 24 anys, el seu fill adoptiu Robert es va fer càrrec de la Maison i va ser qui li va donar la magnitud internacional actual. Des del 2003 la Maison està gestionada pels quatre fills de Robert Drouhin: Laurent Drouhin, ambaixador de la marca i director del mercat dels Estats Units; Frédéric Drouhin, president executiu; Philippe Drouhin, encarregat de les vinyes; i Véronique Drouhin, l’enòloga.
Elaboren a gairebé 90 denominacions d’origen diferents repartides en 73 hectàrees, la majoria de les quals cultivades seguint els preceptes biodinàmics. La Maison Joseph Drouhin ofereix una fantàstica panoràmica de la complexitat de Bourgogne.
El 2008, van agrupar 38 hectàrees sota el nom de Drouhin-Vaudon, en homenatge al vell molí del s. XVIII, situat a la vora del riu Serein, que va ser restaurat per convertir-se en el celler de referència dels Drouhin a Chablis.
A la Côte de Nuits i la Côte de Beaune, Drouhin posseeix 32 ha de parcel·les pròpies situades a les vinyes més prestigioses del cor de Bourgogne: 0,23 ha al Grand Cru Bonnes Mares, 0,13 ha al Grand Cru Chambertin-Clos de Bèze, 0,59 ha a Chambolle-Musigny 1er Cru Amoureuses, 2 parcel·les de 0,9 ha al Grand Cru Clos de Vougeot comprades per Maurice Drouhin, 0,41 ha a Échézeaux Grand Cru, 0,47 ha a Grands Échézeaux Grand Cru i 14 ha del famós Beaune 1er Cru Clos des Mouches, plantat amb pinot noir i chardonnay, una raresa a la Bourgogne.
A Mâconnais posseeixen 3 ha en propietat i també elaboren a la Côte Chalonnaise i al Beaujolais, encara que aquí prefereixen treballar amb viticultors locals.
Fa més de 20 anys que practiquen la viticultura biodinàmica, respectant els depredadors naturals, aplicant infusions i llaurant amb cavalls. Philippe i Véronique supervisen diàriament l’evolució del vi i visiten les vinyes per comprovar que tot segueixi el seu curs segons els preceptes biodinàmics.
Drouhin compta amb diferents caves emplaçades a emblemàtics edificis de Beaune. El més conegut és el celler dels Ducs de Bourgogne, una enorme volta de pedra que forma part d’un edifici construït al s. XV i que avui acull el Museu del Vi. Allà és on, actualment, es guarda el Marc de Bourgogne, destil·lat a partir de les brises del Clos des Mouches.
A la Rue d’Enfer, al nucli històric de Beaune, es troba la Maison Diénat, la casa matriu de Drouhin a la Côte d’Or. Al costat de la Basílica de Beaune, a la Collégiale Notre-Dame, els Drouhin tenen exposada una premsa manual del s. XVI, reliquia que utilitzen, excepcionalment, per a l’elaboració del Beaune 1er Cru Clos des Mouches.
La vinificació es realitza aprofitant els llevats de la mateixa vinya i amb enfonsaments del barret suaus, una idea que Robert Drouhin ja defensava durant la dècada del 1980 per tal de no alterar la naturalesa aromàtica de la pinot noir. La criança dels vins es realitza en botes de roure francès.
Altres projectes als EUA
En els anys 1980 van crear Domaine Drouhin a Oregon, on van decidir instal·lar-se i plantar pinot noir i chardonnay a Dundee Hills. El següent pas, també a Oregon, però a la regió sud d’Eola-Amity Hills a Willamette Valley, va arribar amb RoseRock. Dos projectes paral·lels on elaboren blancs i negres amb la frescor i finor que caracteritzen els vins de Bourgogne. Una família que busca la màxima qualitat en totes les etapes, des de la vinya a l’ampolla.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction

Estàs veient 133 productes

per pàgina
Page
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives