Joseph Drouhin Côte de Nuits-Villages 2016

Joseph Drouhin Côte de Nuits-Villages 2016

El celler Joseph Drouhin compta amb més de 70 hectàrees de vinya en propieta i elabora vins a més de 90 Crus diferents de Bourgogne. Des del 2003, és gestionat pels quatre fills de Robert Drouhin, entre ells, Verónique Drouhin, que és l'enòloga. El seu deliciós Côte de Nuits-Villages 2016 és un pinot noir sucós a punt per gaudir.

25,50 €
153,00 €
OR

Informació

ELABORACIÓ
Joseph Drouhin Côte de Nuits-Villages 2016 està elaborat amb pinot noir d’una denominació que ocupa diversos terroirs a l’extrem sud de la Côte de Nuits: Corgoloin, Comblanchien, Premeaux, Brochon, Couchey. Les vinyes estan plantades amb una densitat de 10.000 ceps per hectàrea amb poda guyot. Després de la verema, el vi va macerar i fermentar amb llevats indígenes. Es va criar en botes (un 10% noves) de 12 a 15 mesos. Durant tot el procés, les decisions es prenen principalment  d'acord amb les degustacions, que es complementen amb anàlisis tècniques. La collita de 2016 va acabar amb molt bona impressió qualitativa.

NOTA DE TAST
Té un lleuger color granat amb reflexos robí. Al nas és molt elegant, amb un delicat perfum de flors seques com les roses i les violetes i fruites vermelles com les cireres i els gerds. A la fi apareix una suggeridora nota especiada de pebre blanc i nou moscada i una refrescant nota cítrica. A la boca és sucós i ple, fi i sedós, amb una bona trama de tanins fosos en el conjunt. Fresc, llarg i amb un deliciós record de fruites vermelles i flors. Un bon company del garrí i el cabrit, arrossos de carn i formatges de pasta tova. Servir a la Copa Old World Pinot Noir de la sèrie Veritas de Riedel (6449/07) entre 15 i 16ºC des d’ara i durant els propers 8 anys. (Data de tast: juny 2020)