L'O de L'Origan Rosé

L'O de L'Origan Rosé

L'O de L'Origan Rosé és el sofisticat cava de Manel Martínez i el seu fill Carlos a Sant Sadurní d'Anoia (Penedès). L'assemblatge està elaborat amb un 55% pinot noir de la collita 2007, un 30% pinot noir de la 2006, un 9% chardonnay de la 2004 i un 6% chardonnay de l'anyada 2004 que es va criar en bota. Amb més de 150 mesos de criança és, probablement, el cava rosat amb més llarga criança. Molt singular, extraordinàriament fragant, amb notes de petites fruites de bosc com la grosella i amb predominants notes làctiques, de castanya i mel. A la boca es desprèn una bombolla delicada que li dona cos i li atorga sedositat i una bona frescor. Un cava gastronòmic per als amants dels vins complexos i refinats.

28,45 €
170,70 €
OR

Informació

ELABORACIÓ
Segona fermentació en ampolla, seguint el mètode tradicional. El vi base, procedent de diferents collites, es va fermentar separadament per varietats i anyades, en dipòsits d’acer inoxidable. Prèviament al tiratge, el vi es va criar en ampolles màgnum o en bota.

CRIANÇA
Tiratge al juny del 2008. Durant la presa d’escuma (6 mesos) les ampolles van estar en constant moviment als pupitres per intensificar el contacte amb les mares. La criança en rima es va allargar més de 10 anys.

NOTA DE TAST
Té un seductor color salmó molt pàl·lid i de bombolla fina. Al nas es mostra fragant amb suggeridores notes de petites fruites del bosc com la grosella espinosa i amb predominants notes làctiques, així com de fruits secs com les nous i espècies dolces com la regalèssia de pal. A la boca té una bombolla voluminosa que li dona cos i li atorga una textura de seda. Una bona frescor equilibra el conjunt. Llarg final amb records de fruits secs com la castanya cuita i el iogurt.

MARIDATGE
Un cava gastronòmic perfecte per acompanyarentrants freds com un carpaccio de verat amb vinagreta, peix i carn curats o carns d’au cuites lentament.

TEMPERATURA DE SERVEI
Entre 4 i 6ºC

COPA RECOMANADA
Champagne Glass de la sèrie Veritas de Riedel.

XARXES SOCIALS UVAS FELICES