Root
Domaine du Clos des Fées és un dels cellers més reputats i apassionants del Languedoc-Roussillon. El celler i les vinyes estan situades a Vingrau, a 30 km al nord-oest de Perpinyà._x000D_
_x000D_
Hervé Bizeul, sommlier, restaurador i periodista vitícola gastronòmic, va decidir instal·lar-se el 1998, on va començar amb quatre tines de resina i una bomba. Aquell primer any va vinificar a casa d’un amic, va premsar a casa d’un altre i va criar el vi en una tercera. Any rere any ha anat condicionant el garatge de casa seva com a celler, incrementant el nombre d’hectàrees productives (passant de 7 hectàrees el 1999 a les gairebé 30 el 2010) així com el nombre de botes per a la criança._x000D_
_x000D_
Les vinyes velles estan plantades en un terreny argil·localcari entre grans alzines. Les diferents parcel·les tenen una gran diversitat de terrers: el de Vingrau, situat sobre vessants calcàries, té sòls amb un pH molt bàsic que dóna vins densos i estructurats, amb una gran capacitat d’envelliment: el de Tautavel, amb argiles vermelles d’origen al·luvial i amb una alta proporció de còdols rodats (similars als de “Châteauneuf”), donen a la mourvèdre una magnífica concentració; el de Maury és on es troba part de la garnatxa negra i el syrah, es caracteritza per sòls foscos i poc gruixuts que obliguen a la vinya a créixer en profunditat; el de Bélesta, amb gneis magmàtica i granit, aporta al syrah notes especiades i d’una finesa extrema; i el de Calce, amb sòls argil·localcaris que aporten una riquesa excepcional al gran vi de la casa, La Petite Sibérie. Tant Hervé com la seva esposa Claudine han centrat la qualitat dels seus vins a la recerca dels millors terrers i en unes vinificacions meticuloses per obtenir el seu vi ideal: “el vi fruita”. Els vins de Clos des Fées es venen a l’avançada.