Root

La Maison Louis Jadot és un dels cellers històrics de Bourgogne. Amb un gran reconeixement a nivell mundial s’ha posicionat com un dels majors actors de la regió. Cultiven 115 ha de vinya en propietat i compren raïm a uns 300 viticultors. Tot això els permet elaborar i comercialitzar més de 140 cuvées diferents. La seva perseverança per mantenir l’essència i l’expressió dels terroirs de Bourgogne, sumada a una filosofia de poca intervenció tant a la vinya com al celler, són algunes de les seves particularitats i claus de l’èxit.

Tot va començar quan la família Jadot –d’origen belga– va decidir comprar el 1826 el que avui en dia continua sent un dels escassos monopoles de Bourgogne: Clos des Ursules 1er Cru, a Beaune. No va ser fins al 1859, 30 anys més tard, quan Louis Henry Denis Jadot va fundar el celler.

La següent generació, amb Louis Jean-Baptiste Jadot al capdavant, va expandir la propietat familiar comprant diverses parcel·les a Grands Crus de prestigi com Corton- Charlemagne o la parcel·la Les Demoiselles dins del Grand Cru Chevalier-Montrachet.

Durant la direcció de Louis Auguste Jadot, va aparèixer una figura clau a la història de la maison. Es tracta d’André Gagey –el seu delegat i mà dreta– qui encertadament va decidir contractar com a director tècnic i enòleg a Jacques Lardière. Va ser ell qui va introduir l’estil de mínima intervenció que caracteritza els vins de Jadot.

El 1962, André Gagey va succeir a Louis Auguste com a director, ja que la família Jadot no comptava amb un successor. Per aquest mateix motiu i per assegurar el futur del celler, el 1985 la família Jadot va prendre la decisió de vendre l’empresa a la família Kopf, amb la qual mantenia una estreta relació des del 1945, ja que eren els seus importadors als Estats Units. Avui en dia continuen sent els actuals propietaris.

Des de l’inici, la família Kopf va delegar la direcció de l’empresa a la família Gagey, en una relació de confiança que ha perdurat durant tres generacions: a André Gagey el va succeir el seu fill Pierre-Henry i, actualment, és el seu net Thibault qui exerceix com a director general amb Thomas Seiter com a president.

El 2020 van prendre la decisió de cultivar tota la seva vinya en ecològic, de manera que, a partir de la pròxima verema del 2024, ja disposaran de la certificació.
Actualment, la Maison Louis Jadot posseeix diversos centres de producció repartits per la “Grande Bourgogne”, des de Chablis al Beaujolais, entre els quals destaca l’espectacular celler a Beaune. A més, el 1996, van decidir crear una boteria pròpia, Cadus, com a una decisió estratègica a llarg termini.

El llegat de la maison s’ha anat ampliant amb la compra de diverses propietats a Bourgogne (Domaine J.A. Ferret el 2008 i Domaine Prieur- Brunet el 2017) i al Beaujolais (Château des Jacques el 1996). El 2013, també van iniciar Résonance, un projecte a Oregon (Estats Units).

Una referència indispensable a Bourgogne.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction
per pàgina
Page
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives