Root

Domaine Marcel Deiss està localitzat a Bergheim, un petit poble al cor de la regió vinícola d’Alsàcia, a 3 km de Ribeauville al nord de Colmar. Jean-Michel Deiss va néixer en una família de viticultors que es va instal·lar en aquest poble el 1744, deixant enrere les seves terres natals del Palatinat (Alemanya) per dedicar-se a la viticultura. Després de les penúries de la II Guerra Mundial Marcel Deiss va construir un nou projecte. En l’actualitat Jean-Michel Deiss elabora els seus vins respectant el terrer com a primera premissa. La fortalesa i la personalitat dels seus sòls i el clima fan que aquest concepte es mantingui molt lligat al celler. Per Deiss, els aspectes que configuren el perfil d’un terrer són de gran importància: orografia, altitud, orientació, geologia, microflora i flora, mètodes de cultiu tradicionals –culturals– i ètnics._x000D_
_x000D_
Amb aquesta filosofia veremen i vinifiquen els raïms classificant per parcel·les i respectant al màxim la seva naturalesa. Té una vinya de 27 hectàrees repartides en vessants de muntanyes en nou municipis i al llarg d’uns 20 quilòmetres. L’extrema variació de les condicions en cada vinya i la gran diversitat de sòls existents es tradueix en una gran riquesa natural. El sòl és molt heterogeni. Cada 50 metres apareixen 4 tipus de grans falles diferents que posen en contacte margues, granits i calcàries que donen lloc a qualsevol possible combinació entre ells. El clima té una clara influència continental: les diferències entre hivern –rigorós– i estiu – forts calors i tempestes violentes ocasionals– són molt grans. Els tardors són frescos i humits el que afavoreix la botritis i el fet d’haver de retardar la verema, de vegades fins al desembre._x000D_
_x000D_
Colmar és la ciutat més seca de França amb 550 mm. Tota aquesta gran diversitat fa que parcel·les com Altenberg i Schoenenbourg, separats per tan sols 10 km, tinguin una diferència de precocitat de 10 dies en la maduració del raïm. Elaboren vinyes monovarietals i també parcel·les coplantades amb diverses varietats de raïm, tal com tradicionalment es feia a la zona. Les vinificacions aplicades als vins són suaus, evitant tractaments i manipulacions innecessàries. L’elecció de tines d’acer inoxidable o fusta va en funció de la parcel·la i la qualitat assolida pel raïm, segons l’anyada. Els vins de Marcel Deiss tenen molta raça, personalitat accentuada i exhibeixen una gran elegància i finesa.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction
per pàgina
Page
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives