Root
Celler Mas Doix és un celler creat el 1998 per les famílies Doix i Llagostera, lligades a la viticultura des de 1850 durant les darreres cinc generacions. L’aparició de la fil·loxera a la zona no va apartar a la família de les vinyes, que es van replantar amb garnatxes i carinyenes autòctones del Priorat. Fins que no es va construir el celler la producció d’aquestes vinyes es destinava a la cooperativa de Poboleda.
Durant tots aquests anys la seva premissa ha estat sempre la d’elaborar un vi que transmeti els valors propis de la vinya i el terrer característic del Priorat. Un vi fruit del seu entorn, d’un sòl, d’un pendent, d’una orientació, d’un microclima i d’unes varietats autòctones.
Les vinyes del celler estan ubicades en costers, amb sòls pissarrosos de licorella plantats amb ceps d’edats que oscil·len entre els 70 i els 100 anys amb baixos rendiments (400 gr per cep) i plantats entre els 350 i els 400 metres d’altitud. Les 12 hectàrees estan distribuïdes en cinc finques: Doix, la finca més especial del celler, amb 3 hectàrees plantades amb garnatxes i carinyena de 85 anys; Les Crestes, amb 3 hectàrees plantades amb garnatxa i merlot; Mas de l’Ossó, amb 4 hectàrees de garnatxa, merlot i syrah; Els Ullastres, d’una hectàrea plantada amb garnatxa i La Veneta, una hectàrea plantada amb cabernet sauvignon. Des de 1999 disposen de 4 hectàrees més de viticultors de la zona, exclusivament de costers de vinyes velles de garnatxa i carinyena. Totes les finques estan situades entre els 350 i els 400 metres d’altitud.