Informació
ELABORACIÓ
Micrit Monastrell 2017 està elaborat amb monastrell de Jumilla que procedeix d’una vinya d’uns 80 anys plantada sobre peu franc a portell (plantació en files paral·leles) i en secà. Els sòls són franc-sorrencs i estan coberts de grava. L’encubat es va fer en cups de pedra subterranis amb part de raïms sencers. L’afinat va durar 17 mesos en botes neutres de roure francès de 500 litres i es va embotellar el març del 2019 sense filtrar.
Micrit és el nom que reben les fines partícules formades per l’erosió de les roques calcàries carbonatades. Aquestes roques calcàries procedeixen del despreniment de la roca mare que es troba en muntanyes que envolten la vinya. La seva erosió correspon a efectes mecànics (conreu de terra), atmosfèrics (vent i pluja) o físics (per meteorització). Aquesta degradació de les pedres calcàries forma el sòl on s’assenta aquesta vinya de la que neix Micrit 2017.
NOTA DE TAST (Publicat a El Club d'Abril 2020)
Micrit Monastrell 2017 té un intens color granat molt brillant i profund. Al nas apareixen potents notes de fruites negres en el punt just de maduració, que recorden a les groselles, les cireres i els nabius, i que es combinen amb aromes d’herbes mediterrànies i espècies com el romaní, el llorer sec o el pebre negre i el clau. A la boca és voluminós, amb una textura sedosa que recorre el paladar i que està formada per uns tanins suaus i abundants, que atorguen una bona estructura al conjunt, així com un bon potencial de guarda. Fresc i saborós, té unes persistents notes finals de regalèssia negra, records de fusta torrada i fruita negra sucosa. Un vi negre equilibrat i corpulent, perfecte per acompanyar grans plats de carn vermella, xai al forn, caça menor o una taula de formatges d’ovella i vaca curats. Per gaudir des d’ara i en els propers 7 anys servit entre 14 i 16ºC a la Copa Cabernet/Merlot de la sèrie Vinum de Riedel (6416/0) o a la Syrah de la sèrie Vinum de Riedel (6416/30).
“Micrit 2017 és la nova visió de la monastrell”, afirma José María Vicente.