Root
L’any 1991 Vicente Cebrián va fundar aquest celler a la vall de Salnés, al marge esquerra de la Ria d’Aropsa, a la província de Pontevedra. Aquest celler té la seva seu en el mateix Pazo Barrantes, un palau gallec de 1.229 m2 que ha estat lligat a la família Creixell durant més de 500 anys. Des de 1996, i coincidint amb la mort de Vicente Cebrián, la direcció del celler, que compta amb l'ajuda de bodegas Marqués de Murrieta, està repartida entre Vicente Dalmau i la seva germana Cristina._x000D_
_x000D_
En aquesta finca de 12 hectàrees es troba una única varietat conreada: l’albariño. Aquest raïm, que regna en la majoria de finques gallegues de la Ria d’Arosa, és cultivada amb el sistema tradicional d’emparrat que afavoreix la ventilació i el assolellat del raïm, a més de facilitar les operacions de tractament, adobs i recol·lecció. El sòl és sorrenc, poc profund i suficientment àcid. La zona té una humitat òptima pel desenvolupament del fruit; la vall on està situat el celler gaudeix d’una temperatura suau amb una mitjana anual de 16ºC, de clar caràcter atlàntic; precipitacions abundants, humitat i càlids estius creen un tipus de microclima únic. Totes aquestes qualitats fan que la varietat albariño creixi en òptimes condicions.