Pícaro del Águila 2020

Pícaro del Águila 2020

Pícaro del Águila 2020 és el vi inicial del projecte personal de Jorge Monzón i Isabel Rodero a La Aguilera, a la Ribera del Duero burgalesa. Està elaborat amb una selecció de vinyes velles de tempranillo, blanca del país, garnatxa i bobal cultivades en ecològic. Es va criar durant 13 mesos en botes de roure francès. Un vi negre personal, amb una bona càrrega de fruita, vibrant i amb una gran longitud. Per gaudir ara i en els pròxims 8 anys amb tota mena de carns.

24,95 €
299,40 €
OR

Informació

ELABORACIÓ
Pícaro del Águila 2020 prové de vinyes velles de La Aguilera, situades a 860 m d'altitud, en vessants orientats al nord mirant a la vall del riu Gromejón, caracteritzades per terrenys d'argila vermella amb còdols. A l'assemblatge predomina la tempranillo, encara que també s'han utilitzat altres varietats negres i blanques com la garnatxa, la bobal o la blanca del país. Es van vinificar de manera conjunta i totes provenen de vinyes de més de 75 anys cultivades en ecològic. Els raïms no es van desrapar i la fermentació es va realitzar en dipòsits de formigó, on el raïm es va trepitjar seguint el sistema tradicional. La fermentació malolàctica es va dur a terme de manera natural i pausada en botes de roure, i el vi no es va ni clarificar ni filtrar. Abans de l'embotellat, el vi es va criar durant 13 mesos en botes de roure francès.

NOTA DE TAST (Publicat a El Club de Gener 2022)
Pícaro del Águila 2020 té un bonic color robí amb reflexos violacis. Al nas té un deliciós perfum de fruites vermelles i negres com el gerd, la grosella i els nabius, acompanyades de suggeridores notes florals com la violeta i un lleuger toc especiat que recorda al clau i la vainilla. A la boca és amable i directe, amb una textura suau i àgil de tanins suaus amb intenses aromes de fruites de baia i espècies dolces que persisteixen en un llarg i refrescant final. Un magnífic tinto fino molt rodó i equilibrat. Ideal per acompanyar carns vermelles a la brasa, xai al forn i carns blanques a la graella. Per gaudir ara i fins al 2030. Servir a una temperatura entre 14 i 16°C a la copa Bordeaux de la sèrie Vinum de Riedel (6416/00).

"Pícaro del Águila 2020 és un vi seriós i alhora molt vibrant i aromàtic amb una gran longitud", afirmen des de Dominio del Águila.