Pingus 2017

Pingus 2017

Com sempre, és l’assemblatge de dues petites parcel·les de La Horra –Barroso i San Cristóbal– que sumen un total de 4,2 hectàrees plantades amb tinto fino el 1929. Barroso és una antiga terrassa del Duero de sòls de grava i sorrencs sobre argila i calç, i San Cristóbal és un vessant argilós orientat al sud-oest. El vi és l’expressió més pura de l’assemblatge d’aquests terrers singulars que es cultiven seguint els preceptes de la biodinàmica. La 2017 serà una anyada sempre recordada per la gelada que va colpejar la vinya a finals d’abril. Per desgràcia, no només fou la gelada, sinó també la sequera com a conseqüència d’un hivern molt sec on als ceps els ha costat molt refer-se. La vinya de Pingus es va veure menys afectada per la gelada, a causa dels molins antigelada que es van instal·lar l’any 2007 (un altre any de gelades). Gràcies a ells es va poder “salvar” el 76% de la collita d’un any normal, passant de les 25 bótes del 2016 a les 19 del 2017. San Cristóbal es va veremar el 15 de setembre. És, com sempre, l’esquelet. Barroso I és la part elegant i morfològica. Barroso (altres) té la fruita vermella i negra molt fresca. Sembla tenir una mica més de taní que Barroso I i està “més abrigallat” segons en Peter. L’assemblatge de Pingus 2017 té un nas impressionant. A la boca la seva entrada és d’impacte, s’allarga i allarga amb una magnífica espessor i farcida de tanins refinats però ferms al paladar. La textura és boníssima, amb molt taní –que s’haurà de treballar durant la criança– que es dispara per tota la boca en 3D deixant un final amb una bona sensació lleugerament rugosa. Un Pingus de paciència. Producció d’unes 5.400 ampolles.

1.460,00 €
8.760,00 €
OR