Remelluri Reserva 2012

Remelluri Reserva 2012
19,80 €
237,60 €
OR

Informació

ELABORACIÓ
Remelluri Reserva 2012
és el vi original de la Granja Nuestra Señora de Remelluri, fruit de les vinyes més importants de la propietat amb una edat mitjana de 40 anys. S’elabora amb un 85% de tempranillo, un 10% de garnatxa i un 5% de graciano que ocupen 148 parcel·les (94 hectàrees). És un vi que neix de les tres valls que envolten el celler (Remelluri, Valderremelluri i Villaescusa), zones que des del segle XIV formen part del celler. La vinya es troba entre els 590 i 805 metres d’altitud sobre terrasses calcàries pobres, de naturalesa argil·localcària. Per zones aflora la roca mare, constituïda per gres calcari i margues en la seva major part d’origen terciari. La verema va ser manual i va tenir lloc del 3 al 27 d’octubre. El vi va fermentar de forma natural amb llevats autòctons en dipòsits d’acer inoxidable i foudres oberts. Envelliment d’entre 20 i 22 mesos. Producció total de 281.392 ampolles i 11.090 magnums.
En l’anyada 2012 ja es comencen a observar els canvis introduïts per Telmo Rodríguez en el seu retorn a Remelluri el 2010. En una anyada no tan càlida com la 2011, el vi mostra un gran equilibri entre potència i elegància. Va ser una anyada amb pluges concentrades en pocs mesos, ja que novembre, abril i octubre van concentrar més de la meitat de les pluges. Un any càlid en general, però que, gràcies a les pluges d’octubre, va oferir una maduresa i sanitat incomparable. Segurament una de les millors anyades dels últims anys a Remelluri.

NOTA DE TAST (Publicat a El Club de Setembre 2020)
Remelluri Reserva 2012 té un preciós color robí profund i brillant. Intens i elegant al nas, apareixen delicades notes de fruites −més negres que vermelles madures− amb un final marcat per aromes especiats i balsàmics de clau i eucaliptus i un punt de fusta torrada. A la boca té una textura formada per uns tanins sedosos que apareixen a la fi de la boca donant-li cos i, al costat d’una bona frescor, un bon potencial de guarda. Intenses notes de fruites negres i tabac sec persisteixen a la fi de la boca. Un vi negre complex ideal per acompanyar carns vermelles a la brasa, estofats de caça menor, formatges curats i xocolata. Per gaudir des d’ara i en els propers 8 anys servit entre 16 i 18ºC a la Copa Syrah de la sèrie Vinum de Riedel (6416/30) o a la copa Cabernet / Merlot de la sèrie Vinum de Riedel (6416/0).