Selecció "El Club" Febrer 2020

Selecció "El Club" Febrer 2020

Disponibilitat El producte no està disponible

Informació

 SELECCIÓ Nº. 297, FEBRER DEL 2020

1 La Bruja de Rozas 2018 
1 El Hombre Bala Albillo Real 2018
1 El Hombre Bala 2016 
1 Agrícola de Cadalso Syrah 2017
1 Las Retamas del Regajal 2017 
1 Jiménez-Landi El Corralón 2018

Preu especial Socis d’“El Club”: 79,95€

En els últims anys s’ha redescobert la Sierra de Gredos, una regió muntanyosa i amb identitat pròpia que discorre entre tres comunitats autònomes (nord de Toledo, sud d’Àvila i oest de Madrid). Fins fa 10 anys, la treballaven principalment cooperatives que venien els seus vins a dojo i se centraven en elaboracions poc cuidades. No obstant això, l’arribada d’una nova generació de viticultors a l’última dècada i l’esforç d’elaboradors compromesos han aconseguit que el potencial de Gredos torni a posicionar-se al mapa vitivinícola mundial. Uns elaboradors que treballen vins de produccions limitades, que han aconseguit el reconeixement internacional i han realçat el magnífic patrimoni de la zona,  format per velles vinyes que s’estenen a les valls i vessants de les muntanyes entre els 600 i els 1.200 metres d’altitud. La garnatxa o l’albillo també són part d’aquest gran patrimoni.

Daniel Landi i Fernando García es van conèixer a la universitat mentre cursaven un màster d’enologia i van començar a elaborar vi junts el 2007, a Liébana. Aquest va ser l’origen de Comando G, un petit celler amb idees renovadores i amb la convicció que l’origen del vi era a la vinya. D’aquí el seu treball artesanal, manual, que fuig d’artificis i que busca la identitat del lloc. La Bruja de Rozas és el seu vi d’iniciació. Un vi negre elaborat amb garnatxes de 40 anys sobre un terrer granític a Rozas de Puerto Real. Aquests dos joves elaboradors van començar a col·laborar amb Uvas Felices el 2010. Es van seleccionar diverses finques de Cadalso de los Vidrios, Cenicientos i Rozas de Puerto Real, on hi havia velles garnatxes, amb la intenció d’elaborar vins que reflectissin els diferents caràcters de la garnatxa conreada a la Sierra. Així van néixer El Hombre Bala, La Mujer Cañón i Reina de los Deseos. El Hombre Bala Albillo Real 2018 és l’última novetat que sorgeix d’aquesta col·laboració. Un vi elaborat amb albillo real de més de 60 anys que té la mateixa força i potència que el seu homònim de garnatxa, així com una elegància i textura més que seductores. El Hombre Bala 2016 és una garnatxa fresca amb una criança en bota que li aporta profunditat, complexitat i equilibri.

El 2015 va néixer Agrícola de Cadalso, un altre projecte de col·laboració de Comando G, aquest cop amb la Cooperativa de Cadalso de los Vidrios, que pretenia i pretén reivindicar la feina dels agricultors que van dibuixar el paisatge de la zona. Agrícola de Cadalso Syrah 2017 és un sorprenent vi negre, fresc, carnós i afruitat, elaborat sota la supervisió de Daniel Landi i Fernando García.

José Benavides Jiménez-Landi dirigeix el celler Jiménez-Landi situat a Méntrida, un poble de gran tradició vinícola (amb referències que daten del segle XII), situat a l’oest de Madrid, al nord de Toledo i a les bifurcacions de la Sierra de Gredos. Les seves 15 hectàrees de vinya amb edats compreses entre els 12 i els 40 anys, es compon de garnatxa i altres varietats que s’estan adaptant molt bé a la zona i que es conreen seguint l’agricultura ecològica. Jiménez-Landi El Corralón 2018 és un magnífic vi de poble amb aromes de fruita vermella, flors i espècies, molt saborós i viu.

A prop dels límits de Gredos, a Aranjuez, la família García-Pita va voler compaginar la investigació etimològica (és un dels hàbitats de papallones més importants del món) amb un projecte vitivinícola que compta amb el segell de l’enòleg Jérôme Bougnaud. Daniel García-Pita, al costat del seu fill, aplica una viticultura ecològica a les seves 14 hectàrees de vinya composta de ceps gairebé centenaris. Las Retamas del Regajal 2017, elaborat amb tempranillo, cabernet sauvignon i syrah, és el seu vi inicial, llarg i seductor, i amb una criança en bota de 14 mesos.

El Club d’aquest mes el compon una magnífica selecció de vins que demostra el gran potencial de la vinya a Espanya i el compromís i obstinació dels joves viticultors que volen posar en valor el nostre patrimoni vinícola amb un gran respecte per l’entorn.

  • Detalls
    • Elaborador: Vila Viniteca
    • Format: 75 cl