Selecció "El Club" Juliol 2020: Alemanya, Àustria i Alsàcia

Selecció "El Club" Juliol 2020: Alemanya, Àustria i Alsàcia

Informació

SELECCIÓ Nº. 302, JULIOL DEL 2020

 Alemanya, Àustria i Alsàcia”

1 Weingut Heinrichshof Riesling Trocken Komel Kappelle 2019
1 Thanisch Riesling Trocken 2018
1 Bründlmayer Riesling Terrassen 2019
1 Schlosskellerei Gobelsburg Grüner Veltliner Löss 2019
1 Marcel Deiss Gewurztraminer 2016
1 Kreydenweiss Kritt Pinot Blanc 2018

Preu especial socis d’”El Club”: 85,45€  

Alemanya, Àustria i Alsàcia són els inspiradors de la magnífica selecció del mes de juliol. Sis elaboradors de reconegut prestigi internacional per explorar algunes de les varietats històriques de les seves zones que, per les diferències climàtiques i de terrer, estan poc presents a les vinyes d'Espanya. Sis blancs que segueixen l'ecologia i la biodinàmica, elaborats amb riesling, pinot blanc, grüner veltliner o l'exuberant gewurztraminer, perfectes per acompanyar la cuina d'estiu.

Thanisch, situada a la vora del riu Mosel, és un celler històric de la regió fundat el 1650 i ara dirigit per Sofia Thanisch, l’11a generació de la família, que des de fa quatre està liderada per dones. El seu Riesling Trocken és ja tot un clàssic que neix sobre sòls pissarrosos i inclou un disseny Art Nouveau de l'any 1901 a l'etiqueta. Gràcies als sòls de la regió, els riesling de Weingut Heinrichshof destaquen per la seva elegància i caràcter mineral. Peter i Ulrich Griebeler es van fer càrrec de les vinyes familiars el 2014 i les van expandir fins a les 7 hectàrees actuals.

La grüner veltiner és la varietat que més ha donat a conèixer els vins austríacs entre aficionats i sommeliers, encara que la riesling (de cultiu minoritari) ha trobat també la seva màxima expressió en zones com Kamptal. Gobelsburg i Brundlmayer són dos dels cellers de referència de la regió. Del primer, dirigit per monjos fins al 1995, us oferim la seva grüner veltliner inicial, un deliciós blanc molt versàtil. De Brundlmayer, vam incloure la seva Riesling Terrassen, un blanc fresc i delicat elaborat per un dels enòlegs estrella de la regió, Willi Bründlmayer.

A Alsàcia, Marcel Deiss prové d'una família de viticultors que fa més de 300 anys que està arrelada a la regió. La seva filosofia és la de deixar que el terrer expressi el seu màxim potencial, utilitzant tècniques com les de la coplantació. Hem escollit el seu fragant i delicat gewurztraminer, ideal amb plats especiats. També d'Alsàcia, el celler Marc Kreydenweiss, amb Antoine Kreydenweiss al capdavant, aplica una filosofia aferrada al terrer i segueix els preceptes de la biodinàmica que va iniciar el seu pare Marc el 1989.

Més Informació

  • Detalls
    • Elaborador: Vila Viniteca
    • Format: 75 cl