Selecció "El Club" Octubre 2019: Una gran selecció de blancs biodinàmics d'Alsàcia

Selecció "El Club" Octubre 2019: Una gran selecció de blancs biodinàmics d'Alsàcia

Informació

SELECCIÓ Nº. 293, OCTUBRE DEL 2019

"Una gran selecció de blancs biodinàmics d'Alsàcia"

1 Le Vignoble du Rêveur Pierres Sauvages 2018
1 Marcel Deiss Riesling 2017
1 Kreydenweiss Riesling Andlau 2018
1 Bott-Geyl Gewurztraminer Les Éléments 2016
1 Zind-Humbrecht Pinot Gris Heimbourg 2014
1 Trapet A Minima Blanc 2018

Preu especial Socis d’“El Club”: 97,95€ 

La selecció d'octubre està formada per sis grans elaboradors d’Alsàcia que segueixen els preceptes de la biodinàmica. Les vinyes d’Alsàcia s’estenen entre les falles dels Vosges i del Rhin i ocupen unes 15.000 hectàrees que engloben més de 50 Grands Crus i uns centenars de lieux-dits, l’equivalent a un 1er Cru. Protegida de l’oceà pels Vosges i amb poques pluges, Alsàcia té un clima assolellat, sec i bastant càlid, cosa que facilita una lenta maduració del raïm. Amb una increïble i gairebé única diversitat de terres de granit, gneiss, esquistos i pedra calcària. Les principals varietats cultivades són la riesling, la pinot gris i la gewurztraminer, on troben la seva màxima expressió.
Els cellers que formen part d’aquesta selecció practiquen l’agricultura biodinàmica per la qual cosa les seves vinyes són ecològiques, utilitzen els recursos naturals de forma responsable, i es basen en la mínima intervenció i en els cicles lunars i planetaris a l’hora de prendre decisions que afectin la vinya i al vi en el celler.
Trapet és el projecte d’Andrée Trapet, l’esposa de Jean-Louis Trapet (Domaine Trapet, a Bourgogne) a Alsàcia. Marcel Deiss és un gran defensor de la coplantació com a sistema perquè el terrer mostri tot el seu potencial. Kreydenweiss es va establir a Alsàcia fa més de 300 anys, a la petita vila d’Andlau, on elabora blancs de llarga guarda. Bott-Geyl es va fundar al poble de Beblenheim i elabora els seus singulars vins des del 1947. Zind-Humbrecht, dirigida per Margaret i Olivier Humbrecht, és un dels cellers més prestigiosos de França pels seus vins de gran puresa. Le Vignoble du Rêveur és el projecte personal de Mathieu Deiss, fill de Jean-Michell Deiss, que treballa 7 hectàrees a Bennwihr, la vinya d’un somiador.
Sis fantàstiques ampolles de sis cellers pioners de la biodinàmica a França, representants d’excepció dels grans vins blancs a França.

 

  • Detalls
    • Elaborador: Vila Viniteca
    • Format: 75 cl