Selecció "El Club" Setembre 2019: Els grans desconeguts vins de València i Alacant

Selecció "El Club" Setembre 2019: Els grans desconeguts vins de València i Alacant

Informació

SELECCIÓ Nº. 292, SETEMBRE DEL 2019

"Els grans desconeguts vins de València i Alacant"

1 Celler del Roure Maduresa 2018 (DO València)
1 Celler del Roure Parotet 2017 (DO València)
1 Javi Revert Sensal 2018 (DO València)
1 Gutiérrez de la Vega Viña Ulises 2017 (Alacant)
1 Curii Una noche y un día 2018 (Alacant)
1 Ibérica Bruno Prats Alfynal 2010 (DOP Alacant)

Preu especial Socis d’“El Club”: 94,95€ 

 

Aquest mes El Club es trasllada a València i Alacant per descobrir als nostres socis els grans vins que, tot i procedir de dues regions vitivinícoles històriques, són sovint desconeguts.
De Celler del Roure, fundat el 1996 i dirigit per Pablo Calatayud, oferim Maduresa i Parotet, dos vins que neixen de les Terres dels Alforins. Celler del Roure aposta per la recuperació de les varietats autòctones i les elaboracions tradicionals com la criança en àmfores de fang. Dos vins intensos, però delicats.
Sensal 2018 del jove viticultor Javi Revert, col·laborador de Pablo Calatayud, és un vi de poble elaborat amb garnatxa tintorera i monastrell de vinyes velles. Un vi negre que busca la fruita i la frescor. Un dels últims micro projectes emergents de València a seguir de prop.
Gutiérrez de la Vega és un celler emblemàtic d'Alacant, fundat als anys 70 i situat a la vall de Xaló. El seu Viña Ulises 2017 és un vi dedicat a James Joyce i a Homer, que s'elabora amb giró i monastrell. Violeta Gutiérrez de la Vega s'encarrega de dirigir-lo al costat del seu pare Fernando Gutiérrez de la Vega i, paral·lelament, ha iniciat el seu projecte Curii amb Alberto Redrado (el sommelier del Restaurant L'Escaleta) al qual va conèixer el 2008. Tots dos volen recuperar varietats i antigues vinyes a la comarca de Marina Alta a Alacant. El seu vi Una noche y un día 2018 es va elaborar amb la varietat giró amb una visió fresca i vibrant fidel a les seves arrels mediterrànies.
Alfynal 2010 és un vi de Bruno Prats, antic propietari de Château Cos d'Estournel a Saint-Estéphe (Bordeaux) i actual president de l'Académie Internationale du Vin que, després d’un període a França i treballar a Xile, Portugal i Sud-àfrica, va crear el seu projecte personal a Alacant amb l'enòleg Stéphane Point. Allà treballa amb l'autòctona monastrell per a extreure tot el potencial de les vinyes velles de secà i aconseguir vins profunds i de frescor inimitable.

 

 

  • Detalls
    • Elaborador: Vila Viniteca
    • Format: 75 cl