Root

Els germans Marcos i Miguel Eguren representen la quarta generació d'una família de viticultors que ha estat lligada al cultiu de la vinya des del 1870. Actualment, estan al capdavant de Sierra Cantabria, el celler fundat el 1957 pel seu pare, Guillermo Eguren, a San Vicente de la Sonsierra. Amb els seus fills també involucrats al celler, ara sumen cinc generacions dedicades exclusivament al cultiu de la vinya i a l'elaboració d'alguns dels vins més destacats de Rioja. Una llarga història de tradició i saber fer que han sabut transmetre de pares a fills, adaptant-se a les noves tecnologies, però mantenint sempre el respecte per la terra.
A més de Sierra Cantabria, els germans dirigeixen altres projectes a la DOQ Rioja, com Viñedos Sierra Cantabria, Señorío de San Vicente i Viñedos de Páganos. A la DO Toro, tenen el seu projecte Teso La Monja, i sota el nom de Dominio de Eguren elaboren vins procedents de vinyes de les principals zones vinícoles espanyoles.
Les 100 hectàrees de vinya en propietat s'ubiquen als municipis de San Vicente de la Sonsierra, Labastida i Laguardia. La zona és coneguda com la Sonsierra, una subàrea de Rioja Alta que creua a la riba esquerra del riu Ebre.
El celler pren el nom de la serra, de 1.200 metres d'altitud, que protegeix aquestes vinyes dels vents freds del nord, creant un microclima de caràcter mediterrani-continental, amb hiverns no gaire freds i estius suaus.
Els sòls són argil·localcaris, pobres en matèria orgànica i sals minerals, amb abundància de còdols, restes d’al·luvió i grava que proporcionen un drenatge i una retenció hídrica òptima. Al subsol trobem roca esquerdada que facilita a les arrels de la vinya la recerca d'aportacions complementàries, que afavoreix l'equilibri dels diversos components del fruit.
Treballen majoritàriament les varietats tempranillo, garnatxa, viura, entre d'altres, d'uns 40 anys de mitjana i conservant alguns ceps de fins a 90 anys.
Sota la premissa d'obtenir grans vins de vinyes privilegiades, neix Vinyes Sierra Cantabria. Vins que procedeixen de les finques La Llana, Los Terreros, Jararte, El Bosque, La Veguilla i San Pelayo, que són algunes de les vinyes més excepcionals del patrimoni vitícola de la família. El resultat són ampolles que transmeten l'essència de cada terrer i pensades per perdurar en el temps.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction

Estàs veient 60 productes

per pàgina
Page
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives