Terras Gauda La Mar 2017

Terras Gauda La Mar 2017

José María Fonseca és un dels grans promotors dels vins de Rías Baixas. El 1989 va fundar el celler Terras Gauda –a la vall d’O Rosal– que ben aviat es va convertir en un exemple a seguir. La seva aposta per l’albariño i també per la varietat caíño –tradicional a la zona–, el va portar a impulsar vins blancs frescos amb una personalitat marcada i una sorprenent capacitat de guarda. Terras Gauda La Mar 2017 és un assemblatge format per un 97% de caíño blanco i un 3% repartit entre albariño i loureiro. La caíño, de cicle llarg i maduració tardana, és una de les varietats gallegues de menor producció. Al nas afloren notes de fruites carnoses acompanyades per notes exòtiques com el kiwi, el fenc, l’anís, els fruits secs i una delicada nota floral de rosa seca que apareix just abans d’un evocador i fi perfum salí. A la boca és ampli, voluminós i profund, amb una excel·lent frescor i un final en el qual es repeteix una delicada nota salina. Una fantàstica ampolla per gaudir des d’ara i durant els propers 5 anys, acompanyant tota mena de peixos, mariscs, arrossos, carns blanques i plats lleugerament picants.

21,80 €
130,80 €
OR

Informació

ELABORACIÓ
Terras Gauda La Mar 2017 és un assemblatge format per un 97% de caíño blanco i un 3% repartit entre albariño i loureiro. La caíño, de cicle llarg i maduració tardana, és una de les varietats gallegues de menor producció. És molt delicada als fongs, requereix desfullats i podes en verd per minimitzar tractaments i aconseguir una bona maduració. Per La Mar 2017, el raïm va macerar en fred bastant de temps amb la intenció d’aprofitar més la seva pell. Després de la fermentació alcohòlica, es mantingué el vi en contacte amb les seves mares durant 2 mesos. Seguidament, va reposar a baixa temperatura durant uns altres 6 mesos fins a embotellar-se, per acabar d’afinar-se amb el pas del temps en ampolla.

NOTA DE TAST (Publicat a El Club de Maig 2020)
Terras Gauda La Mar 2017 té un bonic color groc brillant d’intensitat mitjana i reflexos palla. Al nas afloren notes de fruites carnoses acompanyades per notes exòtiques com el kiwi, el fenc, l’anís, els fruits secs i una delicada nota floral de rosa seca que apareix just abans d’un evocador i fi perfum salí. A la boca és ampli, voluminós i profund, amb una textura que s’arrapa a la llengua. Presenta una excel·lent frescor i un final en el qual es repeteix una delicada nota salina i un suggeridor record de fruits secs i rosa. Una fantàstica ampolla per gaudir des d’ara i durant els propers 5 anys a la copa Riesling de la sèrie Vinum de Riedel (6416/15) o a la copa Viognier/Chardonnay de la sèrie Veritas de Riedel (6449/05). Servir entre 9 i 11ºC acompanyant tota mena de peixos, mariscs, arrossos, carns blanques i plats lleugerament picants.