Root

L’any 1998 la família Eguren fundà a Toro, amb un grup de socis, el celler Numanthia-Termes. L’èxit del projecte va donar un revulsiu fins aleshores inimaginable a la zona. Els seus dos grans vins Numanthia i Termanthia obtingueren ràpidament el reconeixement de la crítica internacional. L’any 2004 i veient la poca predisposició a invertir per part d’alguns socis, la família Eguren decidí no perdre l’ocasió i començà a comprar vinyes excepcionals que se’ls anaven presentant. A finals del 2007, davant d’una magnífica oferta de compra i divergències de futur entre socis, vengueren el celler al grup del luxe Louis Vuitton-Moët-Hennessy. El mateix any 2007, amb les veremes del celler Numanthia vinificades encara per Marcos Eguren, també comença a vinificar al seu nou celler –aquesta vegada en solitari– Teso la Monja._x000D_
_x000D_
La propietat té més de 100 hectàrees de vinyes a les localitats de Valdefinjas, Toro i Villabuena del Puente plantades amb tinta de toro. Aquests termes municipals estan marcats per un clima continental amb lleugers matisos atlàntics, capaç d’alternar uns secs i calorosos períodes estivals, amb uns hiverns freds amb abundants gelades i amb un notable gradient tèrmic entre el dia i la nit. A la majoria dels sòls hi predomina la textura arenosa amb una gran quantitat de grava a la superfície i complementada per un subsòl més argilós que li confereix una acceptable retenció hídrica de les escasses precipitacions rebudes durant l’any. És habitual la presència de còdols, que absorbeixen l’escalfor solar durant el dia i el transmet lentament al sòl durant la nit, afavorint un avançament en la maduració. Al celler segueixen quatre elaboracions diferents: en dipòsit tancat amb pigeage, en dipòsit tancat convencional, en dipòsit troncocònic obert i en dipòsit obert amb pigeage. D’aquesta manera aconsegueixen elaborar vins amb més precisió, amb més elegància i menys alcohòlics._x000D_
_x000D_
El celler elaborava inicialment tres vins des del 2007 (Almirez, Alabaster i Victorino), amb l’anyada 2009 apareix Románico i al 2012 surt al mercat el vi més especial de la casa, Teso La Monja. Aquest vi, del que la primera anyada és 2008, és 100% tinta de toro i té una criança de 24 mesos. Tota la seva elaboració és artesanal, prové d'una única parcel·la de 1,8 hectàrees de característiques molt especials i la seva producció està limitada a menys de mil ampolles.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction
per pàgina
Page
per pàgina