Root

Situada a la Finca de Can Martí, entre Sant Sadurní d'Anoia i Gelida (Alt Penedès), el celler Torelló és propietat de la família des 1395. L’actual cognom de la vint-segona generació que conserva la propietat es manté des que Josefa Llopart es va casar amb Francesc Torelló Casanovas. La família va llançar la seva primera ampolla de cava el 1951 i, més de mig segle després, continua treballant per seguir sent una de les caves més reconegudes de la denominació. Avui dia, el celler el dirigeix Ernestina Torelló amb els seus fills Paco i Toni de la Rosa Torelló. La finca, amb una extensió de 135 hectàrees on encara es conserven dues masies medievals (Can Martí de Dalt i Can Martí de Baix), compta amb les varietats blanques macabeu, xarel·lo, parellada, chardonnay i subirat parent, i les negres merlot, cabernet sauvignon, pinot noir i syrah. Els sòls estan formats per una barreja argilo-calcària i són pobres en matèria orgànica. La poda es realitza en curt per controlar el rendiment del cep i la qualitat del raïm, i també realitzen podes en verd perquè la planta concentri la seva energia en el fruit._x000D_
Gràcies a aquestes mesures, es redueix la producció dels 4-5 kg per cep als 2,5 kg. Gairebé totes les vinyes envolten el celler menys la més allunyada que és troba a 15 minuts, un fet que garanteix una ràpida recepció del raïm.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction
per pàgina
Page
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives