Root

La història de la Maison Vincent Girardin, tot i ser força recent, prové d’una familia de viticultors afincada a Santenay des del s. XVII. En només 30 anys, Vincent Girardin va convertir la petita herència del seu pare en un dels cognoms vitivinícoles més famosos de Bourgogne i Beaujolais.
El 1982, Jean Girardin va repartir les propietats entre els seus quatre fills i en va donar 2 ha a cadascun. Vincent Girardin, qui en aquella època tenia 19 anys, va començar a treballar-les per elaborar el seu propi vi i a poc a poc va anar estenent les seves parcel·les comprant unes i llogant d’altres, a mesura que els seus vins eren més reconeguts.
El 1994, Vincent Girardin va començar la seva activitat com a négociant, ampliant així la seva producció, i va decidir traslladar el seu celler a Meursault. A l’hora de col·laborar amb altres viticultors, fou pioner en establir una relació basada en la màxima qualitat i el respecte pel producte. Amb aquesta filosofia, en Vincent va assolir un acord amb el Domaine Henri Clerc et Fils el 2002 per encarregar-se de la gestió de les seves finques i elaborar alguns dels vins blancs més preuats de la Côte de Beaune. Fins el 2020, en Vincent tindrà l’exclusivitat sobre les parcel·les d’Henri Clerc.
Des de l’any 2000, Eric Germain és l’enòleg de la Maison. Fou ell qui va definir l’essència dels vins de Girardin com a una expressió dels grans terroirs de Bourgogne. Des del 2008 treballen totes les parcel·les segons els principis biodinàmics sense utilitzar herbicides ni insecticides sintètics, llaurant la terra en profunditat per afavorir el creixement de les arrels, fent servir adobs orgànics i unes conduccions altes de la vinya per obtenir la millor exposició solar i una perfecta maduració dels raïms. Aquests preceptes també se segueixen al celler, aplicant el calendari lunar per a la presa de decisions.
Les parcel·les en propietat de la Maison Vincent Giradin s’estenen des del turó de Corton fins a Santenay i sumen un total d’unes 22 hectàrees. Elabora vins a 9 de les denominacions més prestigioses de la Côte de Beaune: Aloxe-Corton, Savigny-lès-Beaune, Pommard, Volnay, Meursault, Saint-Aubin, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet i Santenay. A més, elabora vins de 5 famoses vinyes Grand Cru: Corton-Charlemagne, Corton Perrières, Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Bâtard-Montrachet i Chevalier-Montrachet.
Cada parcel·la es verema i vinifica per separat. Els raïms es desrapen parcialment i es premsen suaument. La fermentació es porta a terme amb llevats indígenes. Els vins negres realitzen la fermentació alcohòlica en dipòsits d’acer inoxidable i la malolàctica en botes de roure, mentre que els vins blancs –l’especialitat de la casa– realitzen les dues fermentacions en botes de roure. La fusta de roure és parcialment nova, un 10% per als vins regionals, un 20% en els 1ers Crus i un 30% en els Grands Crus. Les botes procedeixen tant de la boteria Damy, veïna del celler de Girardin a Meursault, com de François Frères.
La criança dels negres s’allarga entre els 16 i els 18 mesos, mentre que els blancs romanen entre 12 i 18 mesos en bota abans de ser trasbalsats a dipòsits d’acer, on reposaran durant 6 mesos. En cap cas es clarifiquen ni s’estabilitzen, i l’embotellament es realitza d’acord amb la influència dels cicles lunars.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction

Estàs veient 63 productes

per pàgina
Page
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives