Vinos Volumen II. Vinificación y clasificaciones

Vinos Volumen II. Vinificación y clasificaciones

Informació

La definició acadèmica del terme “vinificació” és “fermentació del most del raïm o transformació del suc d’aquesta en vi”. Aquesta definició sembla perfecta, però realment és aquest procés tan acotat? Succeeix només a la sala de fermentacions d’un celler o potser comença a la vinya? És més, s’estén en el temps –i l’espai– una vegada el vi ha estat embotellat?
Aquesta obra s’ha portat a terme mitjançant la metodologia Sapiens, el que aplica un nou enfocament, esclaridor i creatiu, a un tema sobre el qual existeix una abundant bibliografia.
En aquest volum s’explora la vinificació, des d’una visió científica i rigorosa, però sense obviar que elaborar vi és una activitat que, en el cas que el seu resultat emocioni, arriba a ser un art. D’aquesta manera, s’exposen les tècniques, eines i coneixements que permeten obtenir un vi de la millor qualitat.
En aquest llibre també s’enfoquen les classificacions del vi com si fossin un compendi de formes d’organitzar i categoritzar una ampolla de vi. Aquestes incentiven una creativitat de cara a possibles aplicacions pràctiques –a la restauració gastronòmica o a qualsevol altre camp– en demostrar que els vins poden ser molt més que “blancs o negres”.

664 pàgines 

Continguts elaborats per: Equip Bullipedia i Vila Viniteca
ISBAN: 978-84-09-08868-3
Editorial: RBA