Tardieu-Laurent

Tardieu-Laurent
Côtes-du-Rhône
84160 Lourmain. Côtes du Rhône. France.
Foundation year: 1996

Michel Tardieu i Dominique Laurent (Domaine Laurent a la Borgonya), dos grans coneixedors del món del vi, van formar equip i van crear una "maison de négoce". Una empresa que en els darrers 25 anys ha influenciat de manera considerable en el desenvolupament i evolució dels vins del Rhône, marcant un estil propi, seleccionant i criant petits lots de vins d’un gran nombre de denominacions d’origen, des de les més famoses fins les més condicionals. En l’actualitat la família Tardieu s’ha fet càrrec i dirigeix al 100% el celler.

El celler estava instal·lat en un vell i magnífic edifici a Lourmarin, Luberon, i actualment disposen d’un nou celler on perfilen les seves limitadíssimes produccions de vins de diferents denominacions d’origen. Els seus vins reflecteixen el caràcter del cru del qual procedeixen, allotgen un gran potencial i estan plens de matisos aromàtics, profunditat i una boca sorprenent. La criança de les grans cuvées es veu enriquida per l’aportació de les bótes especials de roure Tronçais Dom. Laurent que s’elaboren amb fusta seleccionada de Tronçais pel propi Dominique Laurent. El seu autor les bateja com a “magic casks” per les seves característiques especials del gruix de les dogues –molt superior al que acostuma a ser habitual– i per l’excepcional qualitat del roure.

Els vins s’embotellen amb dosis mínimes de SO2, sense cap tipus de filtrat ni estabilització per fred, per preservar al màxim el caràcter i el terrer de procedència de cada vi. Els seus vins es venen a l’avançada i són de disponibilitat molt limitada. Michel Tardieu també assessora el celler Mas Alta a La Vilella Alta (Priorat) on esprem al màxim el caràcter mineral del terrer i obté vins fragants, fins i potents que es van superant any rere any.