El cabernet franc torna amb una explosió el 2011. Després d’un hivern fred i sec, sense massa onades de fred, un temps força estiuenc s’instal·là des del mes d’abril. A finals de maig, el procés de floració es va establir sense problemes i va venir seguit per un estiu fi i sec. Totes aquestes condicions unides van afavorir una verema precoç que va permetre l’elaboració d’un vi molt equilibrat i amb nivells raonables d’alcohol. Els merlot, d’una gran finesa, eren vinosos i amb raça. Els cabernet franc tenen una meravellosa complexitat; són madurs, densos i persistents. Les baies, petites i amb pells riques en tanins i amb una alta concentració en antocians, es van classificar meticulosament. Vieux Château Certan 2011 és una anyada saborosa amb un color profund i amb una gran concentració. Després d’una acurada extracció i tres setmanes en contacte amb les pells, el vi començà el seu envelliment en bótes, tres parts de les quals noves. Per la naturalesa del seu assemblatge i el seu equilibri tànnic, l’anyada 2011 ens recorda a la famosa 2000, que ha estat reconeguda per la seva gran capacitat de guarda.

Aclareig i desfullats:

des del 27 de juliol fins el 4 d’agost

Verema:

6 i 7 de setembre, i del 14 al 20 de setembre

Rendiment:

37 hl/ha

Assemblatge:

70% merlot, 29% cabernet franc i 1% cabernet sauvignon

pH:

3,6

Acidesa Total:

3,5

Graduació alcohòlica:

13,6%vol

IPT:

83