Bordeaux 2011: Vieux Château Certan
El cabernet franc torna amb una explosió el 2011.
Després d’un hivern fred i sec, sense massa onades de fred, un temps força estiuenc s’instal·là des del mes d’abril. A finals de maig, el procés de floració es va establir sense problemes i va venir seguit per un estiu fi i sec. Totes aquestes condicions unides van afavorir una verema precoç que va permetre l’elaboració d’un vi molt equilibrat i amb nivells raonables d’alcohol.
Els merlot, d’una gran finesa, eren vinosos i amb raça. Els cabernet franc tenen una meravellosa complexitat; són madurs, densos i persistents. Les baies, petites i amb pells riques en tanins i amb una alta concentració en antocians, es van classificar meticulosament. Vieux Château Certan 2011 és una anyada saborosa amb un color profund i amb una gran concentració.
Després d’una acurada extracció i tres setmanes en contacte amb les pells, el vi començà el seu envelliment en bótes, tres parts de les quals noves.
Per la naturalesa del seu assemblatge i el seu equilibri tànnic, l’anyada 2011 ens recorda a la famosa 2000, que ha estat reconeguda per la seva gran capacitat de guarda.

Aclareig i desfullats: |
des del 27 de juliol fins el 4 d’agost |
Verema: |
6 i 7 de setembre, i del 14 al 20 de setembre |
Rendiment: |
37 hl/ha |
Assemblatge: |
70% merlot, 29% cabernet franc i 1% cabernet sauvignon |
pH: |
3,6 |
Acidesa Total: |
3,5 |
Graduació alcohòlica: |
13,6%vol |
IPT: |
83 |