2012 va ser una anyada molt seca, amb molt poca pluja durant l’hivern i la primavera. Com a conseqüència, la brostada fou 15 dies més tard que en l’any anterior i tot el cicle es va veure retardat. A l’estiu no feia calor i les nits eres més fredes del que és habitual, en les 2 darreres setmanes d’agost. Els rendiments van ser inferiors per la falta d’aigua en el sòl i la pluja caiguda durant la floració feu que els raïms fossin entre un 20 i un 30% més petites que les de l’any 2011. Vam començar la verema a principis de setembre. A les vinyes velles la maduració fou equilibrada, obtenint-se uns raïms amb un bon contingut de sucre i un elevat valor d’àcid màlic, donant un bon nivell de pH al vi. No obstant, l’acidesa total fou menor que l’any anterior. Quant als vins, els negres presenten molt bons colors, bona concentració, equilibri i un bon frescor. Els blancs tenen una bona acidesa i un contingut d’alcohol inferior..

Els vins de Dirk Van Der Niepoort al Douro de la collita 2012 aquí.